Selecteer een pagina

Soms weet je het even allemaal niet meer. Er zijn zoveel mogelijkheden, zoveel wat je kunt doen, zoveel keuzes. Wat wil je nu precies? Wat wil je met je leven?

Je gaat nadenken over alle opties en over wat de beste optie zou zijn. Wat wil je het liefste? Je komt er niet uit, je twijfelt, je kunt niet kiezen. Nadenken gaat over in piekeren en zorgen. Het kost je veel energie, dat hoofd van je. Je kunt het moeilijk loslaten. “Wat als ik nu de verkeerde weg kies?”

Herkenbaar?
Voor mij wel in elk geval. Het is mede de reden dat ik ook al even niets meer heb geschreven. Het is een bijzonder jaar geweest met veel mooie ervaringen. Ik heb veel geleerd over mezelf, vooral ook van iedereen die bij mij een training heeft gevolgd. En daar ben ik erg dankbaar voor!
Nu merk ik dat ik even behoefte heb aan een moment van bezinning. Wil ik hier vol voor gaan, voor mezelf beginnen, een eigen bedrijfje. Of is het iets voor erbij? Wil ik alleen verder of meer samenwerken met anderen? Of wil ik toch iets heel anders?

Al die twijfel kost energie. Zeker wanneer je geen keuze maakt. Alles is een keuze, en zo is ook “niet kiezen” een keuze. Ik kies er even een paar maanden voor om niet te kiezen en alles los te laten. Drie maanden zonder planning, zonder agenda, leven bij de dag, de stilte opzoeken, gewoon zijn.

Misschien dat “de keuze” zich daarna vanzelf aandient, misschien niet, en dat is ook oké. Want als ik niet weet waar ik heen wil, dan maakt het ook niet uit welke weg ik neem!

Which way will you go

Dus dan kies ik er gewoon één of ik gooi een muntje op ;). En er bestaat ook niet zoiets als een “verkeerde” of een “goede” keuze. Dat hangt helemaal af van wat je wilt bereiken, van waar je naartoe wilt.

Wanneer je ergens over twijfelt,
kies gewoon een richting.
Als je die weg bent ingeslagen,
kom je er vanzelf wel achter of je daarop verder wilt.
En uiteindelijk brengt elke weg je ergens naartoe…..

Wat is jouw ervaring met twijfel en keuzes?

Dus over zo’n drie maanden horen jullie weer wat van me :).
Bedankt allemaal voor jullie inzet, openheid en moed om je eigen ervaring te verkennen, om met jezelf te werken in de trainingen. Ook bedankt iedereen die me gevolgd heeft, en die dit leest. Bedankt vooral voor het verspreiden van meer bewustzijn en compassie in de wereld!


De eerste training Heartfulness was een hele bijzondere en verrijkende ervaring. Er was een veilige en vertrouwde sfeer waarbinnen iedereen zichzelf kon zijn. Dit najaar zal er (tenzij ik besluit om opeens iets heel anders te gaan doen ;)) weer een Heartfulnesstraining starten.

Ook de eerstvolgende training Mindfulness zal na de zomer zijn.

Heb je interesse? Dan kun je me dat altijd laten weten.