Ervaringen

Hier kun je hier teruglezen hoe anderen de trainingen ervaren hebben en wat het hun gebracht heeft. Ook kun je onderaan de pagina je ervaring met trainingen bij Siendo delen.


9 Ervaringen

 1. De afgelopen 7 weken heb ik het Mindfulness proces mogen ervaren. De kalmte, geduld en vriendelijkheid van Marc maakte de training fijn om te doen. Ik heb veel geleerd. Vooral dat je altijd opnieuw kunt beginnen met bewust te ademen en te leven. En hoe druk je hoofd ook is, alle kleine stapjes in bewust zijn, bewegen, ademen e.a. al een oefening in Mindfulness zijn. Mij heeft het meer rust en basis gegeven. De training is een begin en dat is mooi.

  Antwoord
 2. Deze mindfulness methode geeft je een kans op een mooie en leerzame reis door jezelf en ontmoeting met jezelf.
  Daarnaast is er iedere keer weer die fijne ontmoeting met de mooie mens die Marc is.
  De puurheid rust en oprechte aandacht van Marc maken deze reis tot een ervaring die een diepe en zachte indruk achterlaat. Ook mooi is het gereedschap dat Marc je aanreikt waarmee je iedere dag het verschil kan maken , voor jezelf en daarmee meteen ook voor alle mensen om je heen waarmee je contact maakt.
  Jezelf deze stap gunnen is een prima keuze 🙂

  Antwoord
 3. Deze “training” is een groot kado aan jezelf.
  De inzichten die je aangereikt krijgt door Mark helpen je verder in het NU.
  Mark heb ik leren kennen als een respect-, liefdevol en puur mens.

  Antwoord
 4. Met plezier heb ik kennisgemaakt met mindfulness. Ik heb Marc ontmoet bij een proefles bij Merlijn, wat mij goed beviel. Ik heb daarna de training van 8 weken gedaan. Deze training heeft mij geleerd om meer in het nu te leven, om me bewuster te zijn van mijn ademhaling en ademruimtes te nemen, om dankbaarder te zijn, om meer stil te staan bij de kleine dingen en meer tijd en rust voor dingen te nemen. Het heeft mij geleerd om met meer aandacht te leven, te denken, te doen. Dat is heel waardevol. Ik vind Marc een wijs, aardig en begripvol persoon. Hij is rustig en geduldig, hij geeft je de tijd en hij heeft een aangename stem om naar te luisteren. Hij heeft helder en uitgebreid antwoord gegeven op vragen en hij wist me hoop te geven als ik me geneigd voelde om op te geven. Het was een leerzame training en ik ben blij met de ervaring. Ik had het niet willen missen en ik wil zeker bezig blijven met mindfulness. Ook deze site vind ik fijn. Dankjewel Marc!

  Antwoord
 5. Door de mindfulness training die ik volgde bij Marc heb ik ervaren hoe zeer mijn geest actief was met uitstapjes naar het verleden en de toekomst. Het was een heel drukke bedoening waardoor datgene wat er NU is (bijna) volledig aan mij voorbij ging. Door hier telkens met mildheid naar te kijken en de diverse technieken, (verschillende soorten meditaties, ademhalingsoefeningen) en andere tips die Marc ons aanreikte, ontstond stap voor stap meer ruimte, ontspanning, rust en verwondering over hoe mooi NU eigenlijk is. Marc is een fijn mens, heeft aandacht voor datgene wat zich aandient tijdens de training, legt de oefeningen op een rustige manier uit en laat ze je ook steeds ervaren, zodat je thuis (tussen de bijeenkomsten) gericht kunt oefenen waardoor mediteren en ‘met aandacht aanwezig zijn’ een nieuwe gewoonte wordt. Déze mindfulness training gun ik echt iedereen.

  Antwoord
 6. In het voorjaar heb ik de 10-daagse training Mindfulness gevolgd van/bij Marc en daar wil ik best graag iets over ‘delen’
  Ik had eerder al eens een kennismakings-workshop gevolgd en ervaren dat het best wel eens iets voor mij zou kunnen zijn, want ik verlangde er echt naar om mijn constante gedachten-stroom zelf beter in rustigere banen te kunnen leiden.
  Dát en het feit dat ik even wat meer tijd aan/voor mijzelf wilde (besteden) maakte dat ik met de cursus startte en die kan ik iedereen aanbevelen.
  Ik volgde de trainingen met andere deelnemers en voor ieder was er voldoende ruimte om te delen wat iedereen motiveerde om de cursus te gaan volgen, de ervaringen gedurende de trainingen en wanneer deze bijvoorbeeld gepaard gingen met emoties (van een lach tot een traan) dan was daar ook plaats voor.
  Marc zorgt voor een hele rustige, veilige omgeving en voelt feilloos aan wat een ieder nodig heeft door er gewoon voor je te zijn en hij laat je inzien dat je het voor jezelf écht makkelijker/mooier kunt maken!
  Dat moet je vervolgens ook echt wel zelf doen, maar het is wel heel erg fijn om daarmee op weg geholpen te worden én je kunt (als ‘reminder’) altijd de audio’s van Marc beluisteren.

  Marc bedankt voor dat alles!

  Wat ik ook nog heel even wil benoemen zijn termijn die ik voorheen soms misschien iets té “zweverig” vond, zoals: “voelen wat er is/wat je nodig hebt”, “het mag er zijn” enz enz
  Maar als je erachter kunt komen wat ze voor jou betekenen, dan is het echt een verrijking om af en toe een beetje te ‘zweven’ en vervolgens komt ‘iedere landing’ toch een stuk minder hard aan in het dagelijks leven 😉

  Antwoord
 7. Ongeveer 2 weken geleden de Mindfulness training bij Marc afgerond. Ik heb er veel baat bij gehad. Het gaat niet over ‘moeten’ maar ‘ontmoeten’ was 1 van Marc zijn eerste uitspraken die mij is bij gebleven. Het was een kleine groep wat ik als zeer prettig heb ervaren. We konden in alle eerlijkheid alles met elkaar delen of niet, die keuze was er. Het is goed om je bewust te worden hoe je zelf een aandeel hebt hoe je met jouw gedachtes en gevoelens om kan gaan. Letterlijk stil staan en ervaren. Ik vind Marc een hele prettige docent, hij heeft een fijne stem om naar te luisteren tijdens de meditaties en het is een oprecht, integer mens. Het is een aanrader!

  Antwoord
 8. Begin 2016 heb ik de 8-weekse mindfulness cursus gevolgd bij Marc. Het is indrukwekkend om te zien hoe Marc direct vanaf les 1 voor een sfeer kan zorgen, waarbij iedereen zich zo op zijn gemak voelt. De focus van de cursus ligt op hoe jij je voelt bij bepaalde negatieve en positieve ervaringen. Van belang is om te leren accepteren dat je je zo voelt. Het is namelijk een gegeven dat je je in de toekomst weer zo gaat voelen, maar hoe je er vervolgens mee omgaat is aan jou. Gedurende de cursus worden er meditatieve oefeningen en handvaten gegeven die erg bruikbaar zijn in het dagelijkse leven. Een aanrader voor iedereen die bewuster in het leven wilt staan!

  Antwoord
 9. Zojuist de minfulnesstraining afgerond. Wat een mooie ervaring!
  Veel tips en tools van Marc meegekregen om bewust te leven en te genieten van het moment. Minder bezig zijn met toen en dan, maar meer met nu. Hoe om te gaan met lastige situaties. Heel bijzonder om ervaringen te delen met andere deelnemers, ieder mens is uniek. Een cadeau aan mijzelf.

  Antwoord

Een ervaring delen