Selecteer een pagina

Wat kunnen we soms toch streng zijn voor onszelf. Ik weet dat ik dat in elk geval regelmatig ben. Dan heb ik alles niet goed gedaan en zie ik ook alles als door een “zwarte bril”.

Vorige week zat ik na het avondeten in de achtertuin met mijn vriendin en ik voelde me verschrikkelijk. En zij? Zij keek me aan met ogen van pure onvoorwaardelijke liefde. Ik vroeg haar wat er in haar omging en zij begon te beschrijven wat ze zag. Wat een mooie ervaring! De tranen sprongen in m’n ogen toen ik hoorde wat ze allemaal zei. Ik zei tegen haar:

“Wat als ik mezelf nu eens door jouw ogen kon zien!”

Misschien kan dat. Ik heb tijdens een training eens een liefdevolle brief geschreven aan mezelf, welke ik 6 maanden later kreeg opgestuurd en ik was echt verbaasd dat ik dit zelf geschreven had:

7 december 2015, Gent

Lieve Marc,

Kijk eens welke weg je al hebt afgelegd…..
Kijk eens welk mooi pad je bewandeld hebt…..
Welke mooie ontmoetingen…..
Welke mooie gevoelens…..
Welke mooie ervaringen…..
Besef je dat alles er mag zijn?
Alles is oké?
Het heeft je allemaal gebracht waar je nu bent, bij wie je nu bent.
Je bent mooi en goed zoals je bent, met alle gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen die daarbij horen.
Herinner je je nog de momenten van intens geluk?
Ondanks pijntjes en negatieve emoties etc.
Daar hangt je geluk niet van af.
Gelukkig ben je alleen in dit moment!

Wees mild en vriendelijk voor jezelf.
De sleutel is volledige acceptatie van wie je op dit moment bent!

“Start where you are”
“Be where you are”

Marc

Jezelf zien door de ogen van Liefde

Ik wil je uitnodigen het zelf eens te proberen. Kun je jezelf zien met de ogen van liefde, alsof je naar iemand kijkt van wie je onvoorwaardelijk houdt?

Wat kun je doen om dit te cultiveren, te laten groeien, te ervaren:

  • Vraag eens aan de mensen om je heen, de mensen die van je houden, hoe ze jou zien.
  • Schrijf eens een brief aan jezelf alsof je die aan je geliefde of beste vriend(in) schrijft.
  • Mediteer op liefdevolle vriendelijkheid.

Hier wordt ook uitgebreid mee gewerkt in een training Heartfulness ofwel Compassietraining.

In januari start de eerste training Heartfulness bij Siendo. Het zal plaatsvinden op de dinsdagavond van 19:00-21:30 bij Merlijn in Rijswijk/Delft met een groep van maximaal 8 personen. Zie de agendaJe kunt je vanaf nu inschrijven door een mail te sturen naar life@siendo.info.

Binnenkort start ook weer de eerste training Mindfulness op vrijdag 16 september bij Merlijn.  Er zijn nog wat plekken vrij. In oktober en november starten er ook nog trainingen Mindfulness bij Solide Yoga in Wateringen en bij Fysiotherapie Hofstra in Maassluis. Zie de agenda.

Daarnaast is de verdiepingsgroep bij Merlijn weer gestart op de vrijdagavond van 19:30-20:30. Waarschijnlijk dat dit vanaf 2017 een andere vorm gaat krijgen, maar daarover binnenkort meer!

Je bent van harte welkom om aan te sluiten bij een van de trainingen!