Over mij

Oprechte, vriendelijke aandacht,
vanuit een open hart en een open geest.
Dat is wat ik je graag wil geven.

Marc van Heyningen

De naam Marc, komt van Marcus en wordt gewoonlijk verklaard als een afleiding van de oorlogsgod Mars. En strijd was en is er zeker wel te vinden in mijn leven, niet zozeer met anderen, maar meer met mezelf, met m’n gedachten, gevoelens en lichamelijke klachten, oftewel met hoe het nu is. Met het bewuste besef dat het eigenlijk een onbegonnen strijd is om te strijden tegen wat er nu is, tegen dit moment, ontstond er weer meer ruimte om gewoon te zijn en te leven.

Ik zou hier verder een heel verhaal kunnen schrijven over hoe ik ben opgegroeid, welke opleidingen ik heb gedaan, welke cursussen en hoe mijn carrière eruit zag. Maar is dat wie ik echt ben? Het is mijn verhaal en het is prima dat het er is. Heel vaak bepaald ons verhaal echter ook ons huidige leven. Zowel je genen, als de omgeving, de maatschappij en bepaalde life-events, hebben bijgedragen tot bepaalde geconditioneerde patronen van denken, voelen en doen. Als je leven wordt geleid door deze patronen, ben je dan vrij? Is dat wie je bent?

Naar mijn idee niet. Je bent vrij als je je bewust kunt worden van deze patronen en vervolgens ook bewust een andere keuze kunt maken. Je bent vrij als elk moment voor jou een nieuw begin is, of kan zijn.

In de beginnersgeest zijn er oneindig veel mogelijkheden, in de geest van een specialist slechts enkele.

Shunryu Suzuki

Marc van Heyningen


Categorie 1 trainer