Selecteer een pagina

Vorige week voelde ik me een paar dagen opeens heel erg moe. Nu is mijn energieniveau de laatste jaren sowieso wat aan de lage kant geweest, maar nu was het wel even extreem. Ik begreep zelf niet zo goed waarom en ging me weer eens zorgen maken om m’n gezondheid. Daar gingen de radertjes in m’n hoofd weer draaien. En wat denk je dat dit tot gevolg had?

…………..precies, nog meer uitputting en vermoeidheid.
Ik sprak toevallig een vriend en collega-trainer over de telefoon en die zette me weer even op het goede spoor. Hij zei:

Is het oké om je gewoon moe te voelen?

Soms is het moeilijk om jezelf te zien zonder spiegel. Andere mensen en de wereld om je heen kunnen die spiegel zijn. Het grappige was dat ik een paar weken geleden iets soortgelijks tegen hem had gezegd:

Is het oké voor jou om je zorgen te maken?

Is het oké om je gewoon moe te voelen, of boos, verdrietig, angstig………………?

Heel vaak willen we ons op een bepaalde manier niet voelen. Er komt weerstand. Er komen gedachten over het gevoel, die vaak het gevoel eerder erger, dan minder erg maken. Je wilt het oplossen, maar wat als je het nu gewoon eens laat zijn?!

Het is oké om je te voelen, zoals je je voelt.

Handen die hart vormen - verkleind

Accepteer het, doorleef het, voel het, met vriendelijkheid en compassie. De mantra hieronder kan je hierbij helpen. Ik heb hem nu toegepast op “onzekerheid”, maar je kunt in plaats daarvan invullen wat je wilt. Maak gevoelsmatig contact met de regio van je hart (leg eventueel één of beide handen op je hart) en zeg in gedachten of hardop:

Dit is een moment van onzekerheid.
Onzekerheid hoort bij het leven.
Ook andere mensen ervaren onzekerheid.
En ook ik zal nog wel eens onzekerheid ervaren.
Hoe kan ik op dit moment het beste voor mezelf zorgen? (al is het maar één minuutje)

David Dewulf

Ervaar het eens! Probeer het!


Wil je hier meer mee werken, dan is een training Heartfulness misschien iets voor je. Dit najaar start Siendo de eerste training, waarschijnlijk op vrijdag- of zaterdagmiddag. Heb je interesse en misschien voorkeur voor een bepaalde dag? Laat het me weten. Dan kan ik er in de planning misschien nog rekening mee houden. En hier is vast een voorproefje:


Ook beginnen er dit najaar weer nieuwe trainingen Mindfulness. Weet je nog mensen voor wie dit iets kan zijn? Deel dit bericht dan gerust!

Afgelopen vrijdag is het wekelijkse uurtje Mindfulness van start gegaan. Er vormt zich een leuke groep om samen te oefenen en ervaringen te delen. Je bent van harte welkom!