Selecteer een pagina

De feestdagen komen er weer aan. En wat is er nu een mooier moment om even stil te staan bij alles wat je wél hebt, alles waar je dankbaar voor kunt zijn. In Mindfulnesstrainingen geef ik vaak ook een dankbaarheidsoefening mee, waarbij je gevraagd wordt om elke avond tien dingen op je vingers te tellen waar je dankbaar voor kunt zijn.

En ja, soms is dat moeilijk, soms zijn er wel eens momenten in je leven waarbij je alleen maar de schaduw ziet en geen zon. Maar ook dan zijn er nog altijd dingen, hoe klein ook, waar je dankbaar voor kunt zijn: een goede maaltijd, een lach van een goede vriend(in), de zon op je gezicht…….

Tot nog toe ben ik nooit een echte fan geweest van Marco Borsato, hoewel ik sommige nummers wel mooi vond. Tot ik laatst eens heel bewust naar het nummer hieronder luisterde.

 

Jeetje wat mooi. Hier gaat het in mijn ogen om. Wat je aandacht geeft dat groeit!
En als je je richt op wat je wel hebt, op de mooie dingen, dan zorgt dat gelijk voor een hele andere houding waarmee je in het leven staat. Althans, zo ervaar ik het wanneer ik dit doe. Maar probeer het eens?

Daarom wil ik je uitnodigen om deze feestdagen eens stil te staan bij alles waar je dankbaar voor kunt zijn, op dit moment, of van het afgelopen jaar.
Misschien wil je dit wel met elkaar delen tijdens een maaltijd of met oud en nieuw.
Is dat geen mooie manier om verbinding te maken met elkaar?

Ik zal in elk geval beginnen :). Ik ben dankbaar voor:

  • iedereen die bij mij een training heeft gevolgd en alle mooie ervaringen die er waren tijdens deze trainingen.
  • alle bijzondere ontmoetingen het afgelopen jaar en hoe veel mensen mij geraakt hebben.
  • iedereen die mij gevolgd en gesteund heeft bij het verspreiden van meer bewustzijn en compassie in deze wereld.
  • dat ik het afgelopen jaar de tijd en de ruimte had om me met Siendo bezig te houden.
  • dat ik het afgelopen jaar ben getrouwd met voor mij de meest bijzondere vrouw van de wereld.
  • dat ik elke dag lekker en voldoende te eten heb.
  • dat ik een hele fijne familie en schoonfamilie heb om kerst mee te vieren.
  • alle goede vrienden die ik heb bij wie, hoewel ik ze soms een hele tijd niet zie, ik weet dat ik altijd terecht kan.
  • alle bijzondere en inspirerende trainingen die ik het afgelopen jaar zelf heb gevolgd.
  • dat ik steeds meer tijd heb kunnen nemen om ook buiten in de natuur te zijn.

Ik ben benieuwd naar waar jij dankbaar voor bent?
Als je het leuk vindt, deel dit dan hieronder of met anderen.


Ik wens je hele fijne dagen, vol dankbaarheid, verbondenheid en geluk.
En dat 2017 maar een jaar mag worden met veel mooie en inspirerende ervaringen!

Dinsdag 17 januari start de eerste Heartfulnesstraining of Compassietraining bij Siendo, waarbij je kennis maakt met de vier kwaliteiten van het hart: liefdevolle vriendelijkheid, compassie, dankbare vreugde en gelijkmoedigheid. Er is nog een enkele plek vrij.

Bewuster in het leven staan? Anders omgaan met stress, spanning, lichamelijk, emotionele of mentale klachten? Vrijdag 20 januari start er weer een training Mindfulness.

Bewust een meer ontspannen relatie met voeding aangaan? Siendo gaat samenwerken met Foodtality en start een training Mindful eten. Het is een training van vier keer 1,5 uur en hij start woensdag 26 januari. Hierover volgt binnenkort meer informatie.