Coachingswijze

Om je te begeleiden maak ik gebruik van een aantal deelgebieden, waarbij bewustzijn en bewust worden van je denken, voelen, doen en laten centraal staat. Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Deze gebieden zijn:

  • Rust

Rust en beweging zijn twee zijden van dezelfde medaille. Ze houden elkaar in balans. Heb jij genoeg momenten van ontspanning in je leven? Hoe ontspan jij jezelf? Bouw je tijd in voor rust en bezinning?

  • Beweging

Het gaat er niet alleen om dat je fysiek genoeg beweging krijgt, maar je kunt ook mentaal vastgeroest zitten in bepaalde geconditioneerde patronen van denken en doen. Aan de andere kant kun je door te veel activiteit jezelf uitputten. Hoe is de balans tussen rust en beweging bij jou?

  • Voeding

‘Je bent wat je eet’ is niet zo’n rare gedachte. Fysiek vormt onze voeding de basis waar onze cellen uit opgebouwd en onderhouden worden. Naast wát je eet (of drinkt), spelen er echter nog veel andere factoren een rol, zoals hoe je eet, hoeveel je eet en in welke combinaties je bepaalde voedingsmiddelen nuttigt. Aangezien ieder mens anders is, gaat het er ook vooral om bewust te leren eten en zelf aan te leren voelen wat goed voor je is. Hoe bewust ben jij je van wat je voeding met je doet?

  • Mentaliteit

Vaak proberen we pijn te vermijden en jagen we plezier na. Hierdoor leven we niet in het hier en nu, maar in het verleden of in de toekomst. Zowel pijn als plezier horen bij het leven en hebben geen invloed op je essentie, op wie je bent. Als we dit inzien en accepteren, ontstaat er vaak meer ruimte en kunnen we meer ontspannen in het moment. Hoe ga jij om met je gedachten, je emoties en je lichamelijke sensaties? Hoe ga je om met stress? Leef je in het verleden, de toekomst of in dit moment?

  • Relaties

Je leert jezelf pas echt kennen door jezelf in relatie te zien tot de wereld om je heen, in relatie tot andere mensen. In feite is alles relatie(f). Wat heb jij de wereld te bieden en wat zou je graag van de wereld ontvangen? Hoe zijn jouw relaties met andere mensen, me je vrienden en familie, met je geliefde? Voel je jezelf verbonden met de wereld en andere mensen, of juist niet?

  • Levensvisie

Hoe je in het leven staat bepaalt voor een groot deel wat je belangrijk vindt, welke doelen je jezelf stelt en waar je voldoening uit haalt. Wat is jouw levensvisie? Hoe beïnvloedt dit hoe jij je leven op dit moment leeft? Wat is de bedoeling van jouw leven?

 

Deze vijf gebieden staan niet los van elkaar, maar zijn nauw met elkaar verbonden en lopen in elkaar over. Ze vormen slechts een leidraad om te kijken op welk gebied jij zelf iets kunt veranderen in je leven. Ik ondersteun je hier graag bij!

In eerste instantie doe ik dit vooral door samen met je te kijken hoe je nu in het leven staat en wat je anders zou willen. Vervolgens gaan we hiermee aan de slag met behulp van ontspanningsoefeningen, meditaties, bewegingsoefeningen, schrijfoefeningen, voedingstips en andere hulpmiddelen.

Het is ook mogelijk om een individuele training Mindfulness of Heartfulness te volgen. Daarbij ga je 8 weken intensief aan de slag. Na een kort intakegesprek van 45 minuten, volgen er 8 sessies van 45 minuten waarin je de oefeningen aangereikt krijgt, we samen je ervaringen bespreken en kunnen kijken waar je misschien tegenaan loopt.