Selecteer een pagina

Allereerst de allerbeste wensen!
Dat 2018 maar een jaar mag worden met veel mooie ervaringen en ontmoetingen.

Heb je er al bij stilgestaan wat je wensen zijn?
Welke richting je op wilt?

Zelf heb ik de afgelopen jaren een soort van haat-liefde verhouding gehad met het stellen van doelen. Ik was hier namelijk altijd heel goed in, met als gevolg dat ik mezelf kapot werkte om ook alles daadwerkelijk te bereiken, om al m’n lijstjes af te werken etc. Dus toen besloot ik om het stellen van doelen helemaal los te laten.

Maar het gevolg hiervan was weer dat ik richting miste in mijn leven. Ik wist niet waar ik heen wilde. En dus bleef ik hangen in waar ik me op dit moment bevond. Het is erg moeilijk om ergens naartoe te gaan, als je niet weet waarheen…. Wat er dan vaak gebeurt is dat we blijven twijfelen, blijven hangen in wat we altijd al doen, waardoor we krijgen wat we altijd al gekregen hebben (zie ook een eerder geschreven stuk over Twijfel en keuzes).

Dus kies een richting en zie gewoon waar deze je brengt. Des te helderder je visie, des te makkelijker het wordt om die kant op te gaan. Het is als het ware de nauwkeurigheid van je kompas.

Dus wat is mijn doel voor dit jaar?
Mijn visie helder krijgen over waar ik heen wil en op basis daarvan concrete doelen stellen die me daar stap voor stap naartoe brengen.

En mocht ik er onderweg achter komen dat ik een andere kant op wil, dan kan ik m’n doelen aanpassen. Ze zijn een hulpmiddel, een kompas, geen absolute waarheid.

Wat je voor jezelf dus kunt doen is er eens goed voor gaan zitten. Neem de tijd en de ruimte om je voor te stellen waar je jezelf ziet over een paar jaar, over tien jaar, dat maakt verder niet uit. Je kunt het ook opschrijven. Kijk of je dingen als ‘ja, maar’ of allerlei problemen die je ziet even los kunt laten en gewoon even helemaal vrij kunt bedenken waar je naartoe wilt.
Om vervolgens op basis van dit beeld doelen op te gaan stellen, stap voor stap. Hoe kom je daar? Wat heb je daarvoor nodig? 

Ik ben benieuwd, welke richting wil jij op?


Onlangs heb ik ook een stuk geschreven over concentratie en gewaarzijn voor een blog van een vriend van me. We hebben samen Ju Jutsu getraind en spreken zo af en toe eens af voor een theetje en een goed gesprek. Hij schrijft hele interessante stukken over Judo en krijgskunsten, en de relatie met het dagelijks leven. Zie Concentratie en gewaarzijn.


Binnenkort starten nieuwe trainingen Mindfulness en Heartfulness.
Dit jaar zijn er ook enkele meditatiedagen op een prachtige locatie in Delfgauw.
Verder zijn er mogelijkheden voor individuele trainingen en coaching.

Je bent van harte welkom!


DatumTijdTrainingLocatieOpmerkingen