Literatuur

In eerste instantie wilde ik hier een soort van top tien presenteren van boeken die mij het meest geïnspireerd of geholpen hebben in het leven. Toen merkte ik echter dat het haast onmogelijk voor me was om te bepalen welk boek dan beter was of meer voor me betekent had. Er is niet één boek dat beter is dan de ander. Buiten dat, wat voor mij “mind-blowing” was, is dat misschien voor jou niet. Of misschien sluit een ander boek veel beter bij jou aan op dit moment. Het moment waarop je een bepaald boek leest kan heel veel uitmaken. Ik heb een paar keer in mijn leven gehad dat ik in een boek begon, maar er niet doorheen kwam. Echter wanneer ik het soms tot wel acht jaar later weer eens uit de kast trok, was het precies wat ik op dat moment nodig had.
Aangezien ik zelf indien mogelijk het liefste een boek in de originele taal lees, zul je in eerste instantie de boeken ook in de originele taal terugvinden. De meeste boeken zijn ook wel in andere talen of als ebook verkrijgbaar.

Wanneer de leerling er klaar voor is, verschijnt de leraar.

Door op de afbeeldingen van de boeken te klikken, kun je ze bestellen.
Ook kun je rechts in de zijbalk zoeken naar boeken.


The Power of Now, Eckhart Tolle
Als iemand de essentie van bewustzijn ofwel gewaarzijn uitdraagt, dan is het naar mijn idee wel Eckhart Tolle. In dit boek gaat hij in op de Kracht van het Nu, van Dit Moment, van Mindfulness, van Bewust Zijn. Eckhart geeft praktische handvatten om in het hier en nu te zijn en om los te komen van het ego, van je automatische patronen van denken, voelen en doen. Uiteindelijk komt het erop neer dat het enige wat je hebt dit moment is. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die bewuster in het leven wil staan!


A New Earth, Eckhart Tolle
In dit boek herhaalt Eckhart Tolle deels zijn leringen uit De Kracht van het Nu, maar hij trekt ze nu breder. Hij gaat in op de evolutie van het menselijk bewustzijn, hoe je je levensdoel kunt vinden en de wereld een mooiere plek kunt maken. Het komt erop neer dat een betere wereld toch echt begint bij jezelf en ook blijft bij jezelf! De enige waar je echt invloed hebt dat ben je zelf en geloof me, daar heeft iedereen volgens mij al zijn handen vol aan! 🙂


Conversations with God, Neale Donald Walsh
Of je nu in God gelooft of niet, of je nu gelooft dat deze auteur een gesprek heeft met god of niet, dat maakt in mijn ogen niet uit. De levensvisie die de auteur hier neer zet en de manier van leven die eruit voortkomt vind ik prachtig. Deze trilogie is voor mij één van de meest inspirerende dingen die ik heb gelezen! Deel 1 focust vooral op persoonlijke vragen en problemen, Deel 2 op wereldvragen en Deel 3 op vragen over het Universum.


 

Mindfulness, David Dewulf
Dit boek heeft mij geïnspireerd om me meer te gaan verdiepen in Mindfulness. Bij de auteur volg ik ook trainingen, retraites en meditatiedagen. Het is voor mijn gevoel heel helder en toegankelijk geschreven. De interpretatie van de Boeddhistische leer door David is duidelijk en praktisch toepasbaar. De theorie wordt ondersteunt door reflectievragen en meditaties. Een inspirerend boek voor iedereen die bewuster in het leven wil staan. Aanbevolen voor de Mindfulnesstraining.


 

Radical Acceptance, Tara Brach
Waar je weerstand aan geeft, dat groeit! Door volledige acceptatie van je huidige ervaring, van je gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen, staak je als het ware de strijd tegen jezelf. Je verstopt jezelf niet meer door je af te leiden op allerlei manieren, door bijvoorbeeld een verslaving of door continu bezig te blijven. Je mag er zijn zoals je bent op dit moment en kijkt met compassie naar jezelf en je ervaring. Dan ontstaat er opeens ruimte om te kiezen wie je wilt zijn, in plaats van je te laten leiden door je automatische piloot. Tara schrijft heel persoonlijk, open en toegankelijk, vanuit haar eigen ervaring.


Jezelf Accepteren, David Dewulf
Een leuk en helder geschreven boekje met spreuken, gedichten en korte stukken tekst. Het begeleidt je door middel van 9 bronnen, met elk een specifieke meditatie, naar het accepteren van jezelf vanuit Mindfulness en Compassie. Je leert vriendelijk te zijn voor jezelf en op een andere manier naar je levenspad en je ervaringen te kijken.


Wil je op de hoogte zijn?

Inspiratie, ervaringen, praktische tips, trainingen, workshops...
* is noodzakelijk

Kan ik iets voor je betekenen?

life@siendo.info
+31 (0) 6 13 30 02 68

Op afspraak zijn gesprekken via Skype mogelijk via onderstaande knop:

Wil je iets voor mij betekenen?

Dat je er gewoon bent en bewust wilt zijn is al genoeg! Heb je veel aan deze website, aan wat ik schrijf of aan mij gehad en wil je me graag steunen, dan kun je via onderstaande knop een donatie doen: